Полезно

Семейна почивка в БългарияСемейна почивка в България


Организирането на почивка в България е едновременно вълнуващо и напрегнато събитие за повечето семейства. Страната ни предлага разнообразни възможности за всякакъв вид туризъм: морски, планински, еко, селски, оздравителен, детски, опознавателен и др. Почти всяко семейство с деца с трепет се подготвя към желаната ваканция, избира дестинации, проучва маршрути и места за забавления. За прекарването на пълноценна семейна почивка в България се изисква предварителна подготовка. Само в този случай може да разчитате, че всичко ще мине гладко и без разочарования. Една от най-приятните, чакани и желани почивки е почивката на море. Децата я обичат особено, защото тя е свързана с лятната ваканция и възможността цялото семейство да пътува към морето. Най-добрата почивка за тях е тази, която е съчетана с различни детски забавления.

Семействата, които търсят евтина лятна почивка, обикновено се ориентират към бунгала, къщи за гости или към частни апартаменти под наем. Предимствата на този вариант се състоят в ниските цени за нощувки, гостоприемните хазяи, както и във възможността да се изхранвате на място, ползвайки за целта съответните кухненски боксове, барбекюта, скари и т.н. Някои семейства предпочитат модерната напоследък система „ол инклузив“, която позволява изхранване 3 пъти на ден (закуска, обяд и вечеря) плюс допълнителни следобедни закуски и шведски маси със сладки и напитки.

Всяко българско семейство има нужда от качествена и запомняща се почивка. Това е напълно осъществимо на територията на България. Страната ни предлага разнообразни възможности за отдих и туризъм, известна е със своите морски, ски, планински курорти, както и с минералните си води. Всеки член от семейството може да намери най-доброто за себе си: почивка на море, почивка на планина или в някой от балнеоложките ни курорти. Днес не е трудно да се намерят отзиви в интернет от хора, които вече са посетили българските курорти, хотели, къщи за гости и апарт-комплекси. Винаги може да разберете къде се намират най-добрите места за семейна почивка в България.

Семейната почивка в хотел безспорно е най-удачният вариант, който освен нощувки и изхранване осигурява редица други удобства като басейн, зелени зони за отдих и релакс, различни аниматорски програми, ресторан, лоби бар, някои са оборудвани със Спа-центрове, сауни, джакузита, салони за красота и т.н. Почивка може да закупите както директно от хотела, така и чрез туроператорска фирма. Проверете заетостта на хотелите за желания от вас период и уточнете цените за двама възрастни и за децата, в зависимост от тяхната възраст. Повечето хотели настаняват безплатно деца до 3 години, а децата до 12 годишна възраст ползват отстъпки от цената.