Раздвижи се пазарът на недвижими имоти в София Ботунец
недвижими имоти в София Ботунец

Засилва се търсенето на недвижими имоти в София Ботунец


Регистрирана е динамика на пазара на недвижими имоти в София Ботунец. Това отчитат експерти от имотния бранш, които наблюдават тенденциите на търсене на собственост в столицата. Кварталът е разположен в североизточната част на града и е в непосредствено съседство с „Кремиковци”. Той е сред най-новите квартали на София, когато през 1978 г. бившето село е преобразувано в едноименен квартал. Строителството в района е целяло да задоволи необходимостта от жилище на работещите в металургичния комбинат. Изградените постройки в този период са предимно панелни блокове. Кварталът е застроен и с еднофамилни къщи, които притежават обширни дворни места. За продажба се оферират къщи, апартаменти, парцели, търговски обекти. Най-силен е заявеният интерес към парцели, подходящи за изграждане на къщи и търговски помещения. Районът привлича с достъпните цени на имотите и добрата перспектива за развитие. Интерес към него проявяват хора, търсещи тишина и спокойствие след напрегнатия работен ден в големия град. Брокери споделят, че има запитвания и от чужденци за къщи в Ботунец. Това обикновено са предприемачи от други държави, които развиват бизнес в София.
 

Перспективна е инвестицията в недвижими имоти в София Ботунец


Инвестицията в недвижим имот в София Ботунец е с много добра перспектива. В момента цените на имотите в района са изключително атрактивни, а стойността им е неколкократно по-ниска от средната за столицата. Къщите, строени в средата на миналия век, се предлагат за около 40 000 евро. Още по-изгодни са апартаментите. Едва 250 евро е продажната цена на квадратния им метър. С много добра ликвидност и инвестиционен потенциал са предлаганите за строителство парцели. Затова интересът към тях нараства. Ако и вие се интересувате от имот, в който да вложите спестяванията си, прегледайте обявите в:
http://www.domaza.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B8_%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8_%D0%B2_%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/
 
Подобни статии от този сайт