Най-красивите и най-отдалечени домове в света!
Ако искате да избягате от натовареното си ежедневие и стреса на съвременния живот, но не сте съвсем готови да се откажете от всичките му удобства, тогава тези усамотени домове са точно за вас! „Кацнали“ високо на ръбовете на скалите, сгушени сред гъсти гори или разположени на отдалечени брегове на някое езеро, с представените от loveproperty.com къщи никога повече няма да се притеснявате за съседите.

Casa 2I4E, Нуево Леон, Мексико

Снимки: P+0 Arquitectura

Този поразяващ модернистичен имот, който е проектиран от „P+0 Arquitectura“, е разположен на скат в Ел Йонуко в щата Нуево Леон, в северозападната част на Мексико. Със заобикалящите планини и дива растителност, къщата е идеална за убежище от суматохата. Имотът е направен от два бетонни блока и разполага с обгръщащи го сенчести тераси. Вътре, дневна зона е разположена на горното ниво, а основната спалня и съпътстващата част - на партера. Интериорният декор е елегантен и опростен с полирани бетонни повърхности и дървени врати, докато черната дограма на  прозорците рамкира зеленината отвън.

Cayman Castle, Каймански острови

Снимки: Sotheby's International Realty

Разположено на близо 2 декара земя, това уникално имение има изглед към стотици метри девствен бял пясък. Идеално за уединен карибски дом за почивка, то разполага с оградени площи с криволичеща алея и ограничен достъп. Интериорът на основната къща включва стилно разпределение на приземния етаж, като на горното ниво има пет спални и четири и половина бани. През прозорците от пода до тавана се виждат  кристално чистите води на морето и водят до покрита веранда. „Sotheby's International Realty“ оферира този малък замък за 3,9 млн.долара, ведно с къщата за гости, която е негова по-умалена версия.

Sommarhus Sandby, Йостерлен, Швеция

Снимки: Johan Sundberg Arkitektur

Този облечен в лиственица дом се намира насред борова гора, обграден от идиличен плаж с бял пясък. Шведският архитект Йохан Сундберг е проектирал стилния имот като място за почивка за четиричленно семейство през летните месеци. Елегантната фасада на къщата е покрита във вертикални ламели от сибирска лиственица, които са обработени със специален уплътнител на силиконова основа, за да се предпази конструкцията от абразивния морски въздух. Минималистичното вътрешно пространство за хранене и бит е разделено от двустранна тухлена камина с комин, боядисани в бяло. Основната спалня и банята също са на приземния етаж, докато още две спални се намират на второто ниво.

Board + Batten, Върмонт, САЩ

Снимки: Birdseye Design

Американското студио „Birdseye Design“ създава този впечатляващ селски дом в края на отдалечена гора с изглед към спокойна частна поляна, в историческото село Плимут Нотч. Усамотеният имот е достъпен по тясна пешеходна пътека и заема един жилищен етаж. Спалните са разположени в задната час с изглед към гората, всекидневните жилищни пространства - в предната част на къщата, обърнати към поляната. Кухнята, холът и трапезарията са с отворен план, а интериорът се отличава с бетонни подове, червени кедрови панели и елегантно обзавеждане в стил от средата на века.

Parallel House, Кеа, Гърция

Снимки: En Route Architects

Разположен на спокойния гръцки остров Кеа, този съвременен дом е вграден в стръмен скалист хълм с изглед към лазурно синьото Егейско море. Бетонният екстериор е проектиран като модерна ре-интерпретация на традиционните каменни резиденции в района. В единия край на къщата има плъзгащи се врати, които водят към голям вътрешен двор с изглед към морето, а между зоната за хранене и спалнята се намира покрита тераса с вграден душ за охлаждане след ден на плажа. Дизайнът включва вградени пасивни методи за отопление и охлаждане, като коридор в задната част на къщата, който позволява на морския бриз да преминава през вътрешността, за да я охлади. Дъждовната вода също се събира и съхранява на покрива, за да бъде рециклирана за домакинска употреба. Доста умно!

Lakeside home, Патагония, Аржентина

Снимки: Christie's International Real Estate

Този зашеметяващ имот е сгушен между езеро, гора и планинска верига в красивия регион на Аржентина, Патагония. Имението е разположено на огромен парцел от 6000 декара и включва основната къща, отделна къща за гости, три бунгала за персонала и дори параклис. Интериорът е изненадващо модерен с лъчеви тавани и стъклени части. По-голямата част от мощността на дома идва от екологично чисти слънчеви технологии. Колкото и да е отдалечен обаче, имотът е силно свързан с цивилизацията посредством пет аудио системи и две сателитни телевизионни връзки. На брега на езерото има плаващ док, където можете да акостирате лодката си.

Walden House, Колорадо, САЩ

Снимка: Sotheby's International Realty

Заобиколена от земята на Националната гора и умопомрачителните 360-градусови гледки, къщата е разположена върху частен парцел от 70 акра. Модерното ранчо „Gold Dust Peak“ стои точно зад имота, като предлага един от най-спиращите дъха фонове, които природата може да си позволи. Основният дом разполага със седем спални и девет бани и е проектиран така, че да се възползва максимално от природата - прозорци и врати от пода до тавана, които се отварят към редица балкони и тераси. Повечето помещения са на едно ниво, с изключение на три спални, които се намират в кулата, в източния край на имота. Езерото пред имота е проектирано от ландшафтния архитект Едвина Фон Гал, за да запази естествения облик и екологията.

Domaza - Недвижими имоти

По-стари новини
27/09/2019 09:15:06Най-невероятните домове, които някога сте виждали!
Излизането извън обичайните рамки на строителство не означава, че трябва да жертвате луксозния си или поне удобен начин на живот. Все повече и повече хора бягат от забързания съвременен свят, преселвайки се в т.нар. „земни кораби“. Тези алтернативни еко-домове набират все по-голяма популярност от 70-те годи...
26/09/2019 09:25:21„Aston Martin“ строи нова генерация „убежища“ за автомобили в стил Джеймс Бонд
Феновете на Агент 007 и на луксозните авто-придобивки, е добре да започнат да спестяват от сега, ако искат да се сдобият с едно от най-новите изобретения на световноизвестната марка „Aston Martin“. Компанията лансира нова, вълнуваща дизайнерска услуга, която е продължение на опцията „Q“, позволя...
25/09/2019 09:42:12Ако вярвате в приказки, купете си къщата на Питър Пан!
„Питър Пан“ е много обичана детска приказка за безкрайното детство, изпълнена с магия, пирати, феи и едно малко момче, което може да лети, и се отправя на епично приключение в Невърленд. Роденият в Шотландия автор на приказката, която вече има няколко екранизации, Дж. М. Бари е живял във викторианската къща...
24/09/2019 09:20:42Каква е връзката между модерните небостъргачи и Древен Рим?
В древногръцката и римската скулптура заоблените форми са били използвани за внушаване на комфорт, безопасност и спокойствие. Днес, ние забелязваме тези естетически уникални форми във фасади, вътрешни пространства и прозорци в много от сградите ново строителство по цял свят и особено в небостъргачите. Изданието „...
20/09/2019 16:59:03Новите данъци в Обединеното Кралство влошават пазара на недвижими имоти
След въвеждането на нови ставки на плоския данък в Обединеното Кралство през 2014г., които бяха рязко увеличени за купувачите на първо жилище, сделките с недвижими имоти в цяла Англия са спаднали, като най-богатите райони на страната са най-силно засегнати. Това сочи доклад на агенцията “Бенъм и Рийвс“, цит...